рецепт паски від матроскіна

300 мл молока

11 г сухих дріжжів

3 яйця

150 г вершкового масла

250 г сметани (15-20%)

2 ч. л. ванільного цукру

300 г родзинок

750 г борошна

200 г цукру

bird
1.
step1

Розчиняємо у ледь теплому молоці Простоквашино дріжджі, 1 чайну ложку цукру та 200-250 г борошна. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

2.
step1

Через півгодини, коли тісто підніметься вдвічі, збиваємо яйця з цукром та додаємо до тіста. Змішуємо. По черзі додаємо і змішуємо з тістом ванільний цукор, пом’якшене вершкове масло Простоквашино, сметану Простоквашино та залишок борошна.

3.
step1

Місимо тісто та додаємо промиті родзинки. Тісто повинно бути м'яким і не прилипати до рук. Знову накриваємо рушником та ставимо в тепле місце на півгодини. Тісто має добре піднятися.

4.
step1

Мастимо форми для випікання вершковим маслом Простоквашино та заповнюємо їх на 1/3 тістом. Ставимо у тепле місце, щоб тісто підійшло і заповнило форму.

5.
step1

Розігріваємо духовку до 100° і випікаємо паски протягом 10 хвилин. Підіймаємо температуру до 180° та випікаємо ще 30 хвилин. Коли паски стануть рум’яними, перевіряємо їхню готовність — протикаємо дерев’яною паличкою тісто. Якщо воно сухе — паски готові!

6.
step1

Прикрашаємо за смаком і збираємо близьких до святкового столу!

Пасха до свята

До чого техніка дійшла!

Простоквашин кіт Простоквашин кіт

До чого техніка
дійшла!

Це не техніка дійшла, а паска дійшла. Смачною буде!

Простоквашин кіт

Це не техніка дійшла,
а паска дійшла.
Смачною буде!

Простоквашин кіт

Смачного Великодня
з Простоквашино!

Бажаємо, щоб паска добре дійшла

зіграти ще поділитись